Czego się nauczy?
Technik żywienia i usług gastronomicznych |
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii- poznasz urządzenia i instalacje techniczne w zakładach gastronomicznych |
Działalność gospodarcza Dowiesz się jak funkcjonują przedsiębiorstwa gastronomiczne |
Język angielski- nauczysz się porozumiewania z klientami obcojęzycznymi, poznasz słownictwo branżowe |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Poznasz technologię sporządzania potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów oraz ich ekspedycji |
Usługi gastronomiczne Charakterystyka usług gastronomicznych |
Zasady żywienia Składniki pokarmowe w racjonalnym żywieniu, zasady układania jadłospisów, trendy żywieniowe |
Organizacja produkcji gastronomicznej- poznasz zasady planowania i sporządzania potraw i napojów oraz kalkulacji cen |
Procesy technologiczne Sporządzania potraw – sporządzanie potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów |
Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej- Układanie i ocenianie jadłospisów, obliczanie zapotrzebowania surowcowego i cen gastronomicznych |
Obsługa klientów- Obsługiwanie gości oraz rozliczanie kosztów
|