Placówka Kształcenia Ustawicznego CDS-Lider
tel: 508 194 737 biuro@cds-lider.com.pl

Czego się nauczy?

Kucharz

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii- 

poznasz urządzenia i instalacje techniczne w zakładach gastronomicznych

Działalność gospodarcza

Dowiesz się jak funkcjonują przedsiębiorstwa gastronomiczne

Język angielski- nauczysz się porozumiewania z klientami obcojęzycznymi, poznasz słownictwo branżowe

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Poznasz technologię sporządzania potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów oraz ich ekspedycji

Procesy technologiczne-

Sporządzanie potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów oraz ich ekspedycji

Procesy technologiczne-

Sporządzanie potraw i napojów z różnych surowców i półproduktów

Gastronomia w praktyce- zajęcia praktyczne

Poznasz zasady zmywania i utrzymywania naczyń stołowych w czystości, poznasz zasady funkcjonowania zakładu gastronomicznego w praktyce